Egy friss riportban az egyik oknyomozó televíziós műsor adatokat tett közzé arról, hogy mennyi az átlagos havi fizetés a magyar elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban és a riportfilmből kiderült, hogy az átlagos fizetés 2-2.5 millió forint körül mozog, ami úgy napi 80 ezer forintos fizetést és 10 ezer forintos órabért jelent. Hogy ez mennyire jogos és mennyire van mögötte teljesítmény, az most nem képezi eme lista tárgyát, bár az tény, hogy az átlagos magyar munkavállaló fizetése 200-250 ezer forint körül mozog havonta. Mielőtt rátérnénk az NB1 legjobban fizetett labdarúgóira, viszonyításképpen álljon itt az egyik legismertebb magyar focista, Dzsudzsák Balázs fizetése, aki jelenleg évi 710 millió forintért kergeti a labdát – ez 283 ezer forintos órabért jelent, bár ezzel ő még a kanyarban sincs például Lionel Messihez képest.

És most következzen a 15 legjobban fizetett NB1-es labdarúgó listája. Fontos megemlíteni még a lista előtt, hogy az adatoknak csak egy része megerősített információ, egy része nem teljesen naprakész, a maradék pedig csak nem megerősített, kiszivárgott adat különféle fórumokon, tehát ennek megfelelően kell azért ezeket a számokat kezelni.

15.  Fiola Attila – Mol Fehérvár FC (5 millió forint)

A pályafutása során kizárólag Fejér megyei csapatokban játszó Fiola Attila már 27-szeres válogatott is és ha a 2017-ben kiszivárgott 4.5 milliós fizetésére csak az inflációt számoljuk rá, már akkor is bőven a magyar elsőosztály átlaga felett keres. Első csapata a Paks volt (paksi nevelés), ott 135 meccsen keresztül mutatott jó teljesítményt.

1 / 15 kép