A labdarúgó-mérkőzések fogadási lehetőségei között van egy igazi “fekete ló”, ami ugyan népszerű általánosságban, de amelyet általában csak a komolyabb stratégiával fogadók vagy az elvakult tippelők szoktak rendszeresen a szelvényükre tenni, ez pedig nem más, mint a szögletfogadás. Viszont ha ismerjük jól a labdarúgás szabályait és egy meccs általános dinamikáját, akkor ki tudunk alakítani egy olyan stratégiát, amellyel folyamatosan tudunk szögletekből profitot termelni. Ezt járjuk most kicsit jobban körbe.

Tapasztalat nélkül nehéz

A fogadóirodák többféle típusú fogadást kínálnak szögletekre vonatkozóan, ha megnézzük például az Unibeten kínált meccsek esetén, láthatjuk, hogy lehet fogadni a szögletek számára (több lesz-e egy meghatározott számnál), félidei szögletszámra, hazai- illetve vendégszögletekre, sőt még hendikep is van. A szögletfogadás kulcsa a tapasztalat és a tudás, kezdőként igazi lutri ilyen fogadási formában utazni, ahogy pontos végeredményre is csak az igazán tapasztaltak szoktak komolyabb téttel fogadni. Tudni kell melyek azok a csapatok, amelyek dominánsak egy adott ligában, hiszen ők legalább hazai pályán biztosan rohamoznak ezerrel, így garantált a nagy szögletszám (a skót Celtic vagy az angol Manchester City tipikusan ilyen csapat) és pont emiatt, szögletekre fogadni élőben igazán izgalmas, hiszen ha egy esélyes csapat a 60.-70. perc környékén hátrányban van vagy még csak döntetlen az állás, akkor biztos, hogy teljes erővel rohamozni fognak és előbb-utóbb lesz is belőle pár sarokrúgás.

Vagy ha az adott csapatban a bal oldalon ballábas, a jobb oldalon jobblábas játékos támad, akkor valószínűleg több szögletre lehet számítani, hiszen a védők a kifelé csavarodó ívelések miatt valószínűleg többször kerülnek olyan helyzetbe, ahol az egyetlen mentési lehetőség a labda kivágása. Emellett a statisztikák szintén sokat számítanak, ha 2-3 évre visszamenőleg megnézzük egy adott csapat szögletrúgási statisztikáit, akkor felfedezhetünk olyan alakulatokat, amelyeknél felrajzolható egy stabil átlagvonal (ez főleg az ún. “másodvonalas” ligákra érvényes, mint például a holland elsőosztályra vagy az MLS-re).

Élőben könnyebb

De általában a szögletfogadás mégiscsak az élő meccsnézés közben válik igazán hasznossá (plusz így még látjuk is a dinamikát, ki mennyire támad le stb.), hiszen a kezdetben elég alacsony szorzóval adott ’10 feletti szögletszám’ megközelítheti a kétszeres szorzót a 80. perc környékén, ha mondjuk 9 szöglet volt még csak a meccsen. És ilyenkor érdemes belépni, ha közben látjuk a meccsen élőben, hogy a Barcelona éppen a kapujához szögezi ellenfelét.