Tippmix Kalkulátor – ennyi lesz a nyereményed:

Események száma
Esem.   Odds    Nem jön be
#1  
#2  
#3  
#4  
#5  
#6  
#7  
#8  
Alap tét: Ft
 
 

Így használd a kalkulátort:
1. Válaszd ki az események számát (ha pl. 3 meccsre fogadsz, akkor ez 3 lesz)
2. Ha 3 vagy annál több eseményre fogadsz, választhatsz különböző kombinációs típusok közül. Ezekről lejjebb írunk részletesen.
3. Add meg minden esemény oddsát (pl. 1,6)
4. Az “Alap tét”-be írd, hogy mennyivel fogadsz
5. Nyomd meg a “Számítás” gombot

Valószínűleg jópár tippmixelő fogadóval előfordult már, hogy az események megadása nélkül, kizárólag a szorzók használatával meg akarta határozni a lehetséges nyereményeit különböző kötések vagy kombinációk fogadása esetén – például az eléggé ismert, hogy a Heinz 57 típusú kombinációhoz hat meccset kell megjátszanunk és már kettő eltalált kimenetel esetén nyerhetünk, na de vajon mennyit?

Ebben segít oldalunk kalkulátora, amellyel szimplán az események, majd a különböző kötés és kombinációs típusok, végezetül pedig az alaptét megadása után megkaphatjuk a lehetséges nyereményünket, egy egyszerű kis kapcsoló segítségével pedig próbálgathatjuk, hogy mennyi lenne a végső nyeremény, ha egy-egy esemény kimenetelét nem találjuk el. Sőt, a kalkulátor segít megmondani azt is, hogy kombináció nélkül hány Tippmix szelvényt kellene játékba küldenünk, mennyibe fog az egész játék kerülni, illetve normál játék valamint kombinációs játék esetén is megtalálhatjuk a nyereményre vonatkozó részleteket.

Valamennyi megkötés azért van, kalkulátorunk jelenleg maximum nyolc esemény eredményére tud számításokat, elemzést végezni – ha kötésben akarunk játszani, akkor minden meccset el kell találnunk. Még így is játszhatunk több szelvény feladásával, ekkor a kalkulátor meg fogja mondani, hány szelvényt kell ahhoz feladnunk, hogy mondjuk egy hárommeccses szelvény feladásakor már két eredmény eltalálásával nyerjünk – és még csak nem is kötésben játszunk.

nyeremény számítás tippmix

Ha kombinációs fogadást indítunk (mint például a fentebb már említett Heinz 57), akkor szintén 8 esemény kimenetelével tudunk kalkuláltatni bármely típusú kombinációs játékban, itt viszont az egységnyi fogadás tétje minimum 100 forint, szemben a normál fogadás 200 forintos alaptétével. Ahogy a Tippmix, a kalkulátor is kezeli a legtöbb, ismertebb kombinációs típust, így például a méltán népszerű Lucky 63-at, amely 6 különféle esemény fogadása esetén biztosít nyereményt, ha legalább egyetlen kimenetelt eltalálunk. A Lucky 31 a nevéből is kikövetkeztethető módon 5 esemény megfogadása esetén akkor is fizet, ha csak egyetlen egy kimenetelt eltalálunk – értelemszerűen azért ezeknél a kombinációknál a nyeremény is jelentős mértékben csökken, ahogy egyre kevesebb az eltalált kimenetelek száma.

Igaz ez a Trixie-re is, amely 3 fogadási eseménynél egy hiba esetén is fizet vagy a Patentre, amely szintén 3 esemény megfogadása esetén fizet, ha bármelyik kimenetelét eltaláljuk. És még sorolhatnánk a kombinációkat, a 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 6/7 és 7/8 típusok 1 hibás tippet engednek, a 2/4, 3/5, 4/6, 5/7 és 6/8 már kettőt, a 2/5, 3/6, 4/7 és 5/8 már hármat, 2/6, 3/7 és 4/8 típusoknál akár négy hibás tippünk is lehet, 2/7 és 3/8 kombinációk már akár 5 hibát is lehetővé tesznek, 2/8 esetén pedig hat hibánk is lehet – a még összetettebb kombinációkat fentebb már taglaltuk. Viszont nagyon figyeljünk, a hibás tippek számának növekedésével csökken a várható nyeremény is, de hogy pontosan hogy állunk, azt a kalkulátorunk segítségével bármikor azonnal meghatározhatjuk és nem nekünk kell összeszorozgatni az eltalált meccsek szorzóit és összeadogatni a kombinációk eredményeit.

Ebben a kis eszközben még az is nagyon jó, hogy nem nekünk kell a kombinációs listákat böngészni, az események kiválasztása után automatikusan az adott számú kimenetelre vonatkozó kombinációs típusokat találhatjuk meg a kiválasztandó opciók között, amelyek neve a legtöbb esetben támpontot ad, hogy alaptétünk hányszorosára lesz szükség a kombinációs (kötéses) szelvény megjátszására.