Újra győzedelmeskedhet a Paris Saint-Germain a Rennes csapata felett?

A francia Ligue 1 labdarúgó-bajnokságra – ha eddig még nem tetted – érdemes figyelmet fordítanod. Most vasárnap (2019. augusztus 18-án) három Ligue 1 mérkőzés is lesz egymás után:

15:00 Saint-Étienne – Brest

17:00 Reims – Strasbourg

21.00 Rennes – Paris SG.

Mindhárom meccs érdekesnek ígérkezik, de mi most csak az utolsóról fogunk kicsit bővebben írni. Lássuk tehát, hogy a Rennes vagy a PSG csapatának van több esélye a győzelemre?

Legutóbb augusztus 3-án küzdött meg egymással a Rennes és a Paris Saint-Germain csapata, akkor 2-1-re nyert a PSG a kínai Sencsenben, semleges helyszínen megrendezett Szuperkupa döntőn.  Most a Rennes hazai pályán, a Stade de la Route de Lorient-ban játszhat, ami előnyére válhat. Azonban a legutóbbi meccsen a Rennes nem teljesített túl fényesen, abszolút a PSG uralta a meccset, ami a statisztikákban is meglátszik: a PSG mindkét félidőben több mint 60%-ban birtokolta a labdát, valamint jóval többször is jutottak kapura lövési lehetőséghez (19-szer, míg a Rennes csak 6-szor).

Fotó: espn.com

A francia tabellán jelenleg a PSG áll jobban: a második helyet foglalja el, míg a Rennes csak a nyolcadik helyen szerepel. A két csapat múltja eddig összesen 43 egymás elleni mérkőzést számlál, amiből a PSG nyert meg 21-et, a Rennes 13-at, és mindössze 9 mérkőzés végződött döntetlennel. A meccseken többnyire nincs hiány gólokban, általában több mint 2 gól született.

A vasárnapi meccsen a fentiek alapján mi mindenképp a PSG-t tartjuk esélyesebbnek. Főleg ha hozzávesszük, hogy a Rennes a nemrégiben lejátszott meccsein egyedül a tabellán 16. helyen álló Montpelliert tudta legyőzni, míg kikapott a PSG-től, és barátságos mérkőzésen alul maradt az RB Leipziggel és Bresttel szemben is. 
A cikk írásának az időpontjában az UNIBET 1.34-es oddsot kínál a PSG győzelme esetén, míg a döntetlenre 5.60-at, Rennes győzelmére pedig 7.80-as odds-szal fizet. A legutóbbi három meccsen a PSG jól szerepelt, nyertek Nimes, Rennes és barátságos mérkőzésen a Sydney FC ellen is. Vajon sikerül most a negyedik meccset is behúzniuk, és győzelmet aratnak ismét a Rennes csapata felett? Vasárnap este minden kiderül.

Borítókép: France 24