Alisson Becker, a Liverpool 26 éves kapusa a szezonnyitó, augusztus 9-ei Norwich City ellen játszott meccsen szenvedett vádlisérülést  (végül 4-1-re nyertek így is), aminek következtében már a 39. perc után el kellett hagynia a pályát. A brazil játékos helyére akkor az újonnan leigazoló Adrián ugrott be. Akkor még nem lehetett tudni, hogy Alisson sérülése mennyire komoly és mennyi ideig kell majd távol maradnia a játéktól, azonban a tény, hogy kerekesszékben kellett elhagynia a csapat öltözőjét, semmiképp sem jelentett jót. 

Fotó: Liverpool FC

Jürgen Klopp, a csapat edzője is megszólalt Alisson sérülésével kapcsolatban. Nyilatkozata alapján Alissonnak pár hetet mindenképp ki kell hagynia. Mivel Alisson még nem sérült meg túl sokszor a karrierje során, ki kell várni, hogy milyen tempóban halad majd a felépülése. Addig pedig Klopp sem szeretne különösebb találgatásokba belemenni, csak annyit árult el, hogy pár hétig még biztosan nem léphet majd pályára.

Alisson helyettesítésével kapcsolatban rögtön elindultak a találgatások, hogy vajon Adrián lesz-e a kapus az összes olyan meccsen, amit Alissonnak ki kell hagynia. Valamint felmerültek olyan hírek is, miszerint a Liverpool egy új kapust szeretne szerződtetni a csapatba. Ezáltal nem egyedül Adriánra hárulna a helyettesítés terhe, hanem egy tapasztalt veterán, a 35 éves Andy Lonergan segítene megoldani ezt a vészhelyzetet. Lonergant jelenleg egyik klubhoz se köti szerződés miután a nyáron otthagyta a Middlesbrough csapatát, így szabadon átigazolhatna a Vörösökhöz. 

Fotó: Liverpool FC

A találgatásoknak azonban ideje véget vetni: Lonergannak egy 1 éves szerződést ajánlott fel a Liverpool, amelyet Klopp is megerősített. Lonergant legkorábban a szerdán 21 órakor megrendezésre kerülő UEFA Szuperkupa meccsen láthatjuk játszani a Liverpool színeiben Isztambulban a Chelsea csapata ellen. A mérkőzés mindenképp izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Chelsea oldaláról is több játékos nem lép pályára sérülés miatt. Kíváncsian várjuk, tehát hogy mit kezd majd egymással a két csapat és hogyan teljesít Lonergan a meccsen.