Bár a pontos napot illetően vannak eltérések, azért legtöbbször az átigazolási időszak zárása a vezető európai labdarúgó-bajnokságokban augusztusra-szeptemberre esik, és nincs ez másként idén nyáron sem, legkorábban a topligákból a Premier League zárta le az átigazolási lehetőségeket (augusztus 8.), legtovább pedig a portugáloknál lehet játékosokkal kereskedni, ott szeptember 22. a végső dátum. Miután fogadásainkat, a kimeneteleket jelentős mértékben meghatározzák az adott csapatban szereplő játékosok, így a következőkben szubjektív módon listázásra kerül az európai elitligák néhány meghatározó igazolása, amelyek közül elsőként talán Antoine Griezmann 135 millió dolláros ügyletét kell kiemelni, amelynek keretében a francia szupercsatár Barcelonába került. A katalán csapat vezetői abban bíznak, hogy Griezmann érkezésével kicsit el tudnak mozdulni a Messi-központúságból, le tudják csökkenteni az argentin játékoson lévő nyomást (ebben segítség lehet a 75 millió euróért érkezett Frenkie de Jong is), így még eredményesebb, dinamikusabb játékot tudnak produkálni – amire szükségük is lesz, hiszen Barcelonában valószínűleg idén nem akarnak megelégedni egy bajnoki címmel.

A fekete ló

A fekete ló, akire a Premier League-ben lehet majd figyelni, az a közel 150 millió eurót eltapsoló újonc Aston Villa lesz, amely csapat leginkább a Club Brugge-től érkező Wesley Moraestől várja a gólokat (az előző szezonban 17 gólt szerzett a belgáknál), aki egyértelműen az oroszlánok legmeghatározóbb sztárigazolása. A Villára pedig érdemes lesz a szezonban odafigyelni, bár az, hogy többet költöttek a két manchesteri csapatnál, még nem jelent semmit.

A Juventus esetében nem is annyira az a kérdés, hogy a Serie A-t megnyerik-e (elnézést a milánói vagy római drukkerektől), hanem inkább az, hogy végre képesek lesznek-e kilépni saját árnyékukból és Cristiano Ronaldo mellé felépíteni azt a csapatot, amely nemzetközi színtéren is képes lehet jól muzsikálni. Ezért érkezett Matthijs de Ligt az Ajaxtól, brutális 85,5 millió eurórért és Danilo a Manchester Citytől, mindketten még erősebbé teszik az Öreg Hölgyet (Olaszországban mindenképpen), így, ha kell egy fix tipp a szezonban, a Juventusra mindig lehet számítani.

Money talks

Bár fentebb a Barcelonáról egyértelmű esélyesként beszéltünk a spanyol elsőosztályban, azért a megint brutálisat költő Real Madridról se feledkezzünk el, ahol mindenképpen az öregedő brigád fiatalítása is a cél volt az idei igazolásokkal, amelyek közül sorsfordító lehet Eden Hazard megszerzése a Chelsea-től. A 100 millió eurórért megvásárolt játékos, ha megkapja a szabadságot, tehát bármilyen szerepben feltűnhet a pályán és a mellette felsorakozó másik két gólvágó (Karim Benzema valamint Vinicius Junior) a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményüket legalább tartani tudják, akkor a Los Blancos akár meg is szorongathatja két fő riválisát. Szóval volt mozgás bőven, lesz is még, mindenesetre a nyerő tippek valószínűleg maradnak is – a Barcelonára, a Realra vagy éppen a Juvéra lehet majd számítani, ha fixekről van szó.