Alapvetően az európai fogadók között nem igazán népszerű a baseball (most fókuszáljunk csak a sportág hazájára, az Egyesült Államokra és a Major League Baseballra), mint fogadási esemény, de mint sportág sem igazán, ettől függetlenül ezen eseményekben is komoly lehetőségek vannak akár egy magyar fogadó számára is. Ami komoly vonzerő lehet, az a tény, hogy a MLB idei szezonja márciustól október végéig tart közel 200 meccsel, tehát lefedhetünk vele labdarúgást vagy mondjuk kosárlabdát tekintve ínségesebb időszakokat is. Ami biztos, hogy a szabályok és a játék ismerete nélkül nem érdemes MLB-fogadásokba belevágni, tehát az alapokat mindenképpen le kell fektetni.

Egy normál baseball meccsen két, kilenc játékosból álló csapat játszik egymás ellen 9 játékrészben (inningben), amelyek mindegyikében két kör van, egyszer az egyik, máskor a másik csapat az ütő (őt kell az adott inningben háromszor kiejteni), illetve a dobó. Az ütő csapat célja minél több pont elérése a pályán lévő négy “bázison” végigfutva. Ez most egy nagyon rövid összefoglaló volt, a lényeg, hogy mindenképpen érdemes jobban belemerülni a szabályokba, mielőtt baseballra fogadunk. Viszont tegyük fel, hogy már ismerjük a szabályokat, a ligát és nagyjából a csapatokat, tehát elkezdhetünk fogadni.

Fogadási típusok

Három fogadási fajta van baseball esetén, a “Money Line”, a “Run Line” és a “Total” típusú fogadások. A Money Line egy az egyben ugyanaz, mint egy labdarúgó-mérkőzés esetén (kivéve, hogy speciális eseteket leszámítva nincs döntetlen), a győztesre fogadunk megérzések, információk, elemzések, tabella, statisztika alapján (de főleg utóbbi alapján, hogy például milyen teljesítménye van a kezdő dobóknak és ütőknek az adott csapatokban a különféle kategóriákban). A “Run Line” típusú fogadásba semmiképp ne vágjunk bele, ha nincs mélyebb ismeretünk teljesítményekről, csapatokról és a sportágról, mert ebben a típusban már hendikeppel fogadhatunk, azaz hány futással többel nyer vagy éppen veszít az egyik, vagy másik csapat.

És végezetül a “Total” típusú fogadásban az összes futás számára fogadhatunk, tehát azt tippelhetjük meg, hogy hány pont lesz a mérkőzésen – ehhez azért már masszív ismeret kell a ligáról, hiszen a baseballban nagy szerepe van az időjárásnak és a környezetnek is, így vannak sok pontot ígérő hazai pályák és kevés pontot hozó stadionok is, plusz, ha nagy a szél vagy éppen a páratartalom, az is befolyásolja a futások számát.