A tenisz négy nagy tornája az Australian Open januárban, a Roland Garros május-júniusban, a wimbledoni torna június-júliusban illetve a szeptemberi keménypályás US Open, amelynek 2019-es kiírása eme cikk írásának idején javában tart. És lehet, hogy sokaknak meglepő módon, a tenisz nem csak a nézők körében népszerű, de a fogadók is döbbenetes pénzekben fogadnak a nagy sztárok meccseire, úgyhogy ne habozzunk mi is körülnézni ezen fogadási események között az Unibeten.

A “nagyok”

Azzal alapvetően érdemes tisztában lenni, hogy a férfiaknál és a nőknél kik számítanak nagyágyúknak és ők milyen formában vannak, mert ez jelentős mértékben növelheti fogadási esélyeinket. A férfiaknál Djokovic (aki most sérülés miatt feladta egy korábbi fordulóban a US Opent), Nadal, Federer, Thiem (az első körben meglepetésre kiesett a US Openen) és Medvedev számítanak mostanában a legjobbnak, a nőknél pedig Osaka, Barty, Pliskova, Halep és Svitolina nevére kell odafigyelni. Utóbbiak közül meglepetésre csak Svitolina tudott eljutni a legjobb négyig, ő viszont nagyon meggyőző teljesítménnyel. Ugyanígy tett a sportág nagy legendája, Serena Williams is, akit eddig egyedül honfitársa, McNally tudott három játszmára kényszeríteni.

Úgyhogy mindenképpen böngésszünk kicsit a fogadási események között, most már bőven a legizgalmasabb szakaszban tart az amerikai tenisztorna. A legegyszerűbb fogadási forma természetesen az, ha a meccs győztesére fogadunk, de itt vagy rendkívül kiegyenlített oddszokkal találkozunk vagy olyanokkal, amelyeknél igazán nagy téttel kell játszanunk, ha komoly hasznot akarunk összehozni (lásd Nadal meccse Schwartzman ellen a US Openen, ahol az Unibeten 1.06-os szorzót adnak a spanyol győzelmére), úgyhogy ha így szeretnénk fogadni, akkor érdemes több meccset összerakni kötésben. Ennél azért komolyabb számokat lehet találni, ha hendikeppel fogadunk, ami az összes megnyert számán alapuló fogadás.

További fogadási lehetőségek

Például a fenti Nadal-Schwartzman meccsnél maradva, ha arra fogadunk 1.22-ért, hogy Nadal -5.5-tel is nyer, az a következőt jelenti:

Tegyük fel, hogy a végeredmény 6:4, 6:4, 6:4 Nadal javára. Ez összesen 18 megnyert játékot jelent a spanyolnak, 12-t az argentinnak. Ha 18-ból kivonunk 5.5-öt, az 12.5, tehát még így is Nadal a győztes, így bejött a fogadásunk.

Aztán fogadhatunk szettek számára is, ami az előbbi példában 3-0 Nadal javára és ezen típusú fogadásnál segítség lehet a korábbi meccsek eredményeinek ismerete, hiszen például ha Serena Williams csak egyetlen játékot veszített eddig, akkor valószínűbb, hogy nála a 2-0-s eredmény a jóval valószínűbb. De ahogy látható ebből a néhány fogadási formából is, mindenképpen ismerni kell valamennyire a játékosokat, de legalábbis az alapvető statisztikákat meg kell néznünk fogadás előtt – itt gondolok a ranglistán betöltött pozícióra, az elmúlt időszak formájára vagy éppen az egymás elleni statisztikákra. És akkor még az adott pálya borítása is számít, hiszen tudjuk, hogy Nadal a salak császára, de a bizonyítási vágy is sokat nyom a latba, példának okáért Djokovic mostani sérülése utáni visszatérésekor nem kétséges, hogy érdemes nagyobb összegben a szerb győzelmére fogadni.