A fogadásokat tekintve mindig vannak, akik saját jól bevált stratégiájuk szerint fogadnak, vannak, akik szimplán szórakozásból, kedvenc csapatokra fogadnak és vannak, akik valahol a kettő között, kisebb-nagyobb elemzések alapján teszik meg tippjeiket. Fogadási tippekből, stratégiákból Dunát lehet rekeszteni az interneten, de sok évtized elemzései, publikációi és tapasztalatai alapján van pár alapvető szabály, amelyet mindenkinek célszerű megfogadnia – persze a kivétel mindig erősíti a szabályt és rengetegen ismerjük a megdöbbentő nyereményeket produkáló szelvények képeit, de ennyi tapasztalat következtetéseit ne hagyjuk figyelmen kívül.

1. Ne kerüljünk soha spirálba – csak azért, hogy visszahozzuk az előző körök veszteségeit, ne fogadjunk nagyobb tétekkel, mint szoktunk. Hacsak persze nem Fibonacci-stratégiával fogadunk, de azt csak nagy tőkével célszerű elkezdeni, plusz sokak szemében elég nagy őrültségnek tűnik.

2. Hosszútávra tekintve előre, nem elég szimplán adott szezonbeli statisztikákat vizsgálni, számít, hogy ki sérült le, kiről vannak átigazolási pletykák, mennyit utazott a vendégcsapat, van-e rivalizálás a két alakulat között, milyen az időjárás és így tovább. A forma számít, de rengeteg egyéb tényező van, amit figyelembe kell venni és még így is van esély a bukásra (lásd amikor az előző NBA-szezonban a ligaelső Warriorst verte a ligautolsó Suns). 

3. Ha nyereségesek akarunk lenni, akkor mindenképpen az esélyek ellen is érdemes időnként fogadni, tehát a váratlan eredményt is érdemes a szelvényünkbe építeni, főleg mondjuk egy kiesés ellen küzdő csapat esetén vagy éppen egy kőkemény hazai közönségről ismert alakulatnál.

4. Sose hagyjuk, hogy egy csapat iránt érzett szimpátiánk, a társaság vagy éppen az alkohol merész lépésekre vegyen rá minket, mindig jól átgondoltan fogadjunk – és bár csábító, nem kell minden meccsre fogadni mondjuk a Premier League-ban, az sosem kecsegtet nagy reményekkel.

5. Érdemes az online fogadóirodák promóciós akcióira is figyelni, például van, ahol időnként 0:0 esetén visszaadják a tétet vagy ahol egy nagyon rövid időtartam erejéig kimagaslóan magas oddszot adnak egy kimenetelre. Utóbbi esetben akár érdemes lehet más fogadóirodánál saját magunk ellen fogadni a másik eredményre, hogy mindenképpen kicsikarjunk valamilyen profitot.

Tengernyi jótanács van, amit kaphatunk vagy olvashatunk és akár magunk is osztogathatunk ilyeneket (például, ha a Barcelona kikap hétvégén, a következő hétvégén bárkit meg fog verni és társai), a lényeg, hogy ész nélkül nem szabad fogadni, mindenképpen igyekezzünk figyelni a trendeket.