A sportfogadással ismerkedők gyakran nem tudják, hogyan is álljanak neki fogadni, mire figyeljenek, milyen tétekkel fogadjanak. De még a kezdő sportfogadóknak is szükségük lehet néhány hasznos tanácsra, amelyekkel magabiztosabban fogadhatnak és nagyobb eséllyel lehetnek sikeresek. Íme tehát pár tipp, ami kezdőként hasznodra válhat.

Tűzz ki elérhető, reális célokat!

Fontos, hogy a sportfogadással kapcsolatban mindig reális céljaid legyenek, amit rövid távon el is érhetsz. Ha túl nagy, irreális célokat tűzöl ki magad elé, azzal csak frusztráltságot és csalódottságot okozol magadnak, ráadásul feleslegesen.

Légy tisztában az alapokkal!

A sportfogadás tulajdonképpen elég egyszerű, ha azt nézzük, hogy csak meg kell tippelni egy sportesemény kimenetelét egy bizonyos téttel. Azonban érdemes tisztában lenned legalább az alapokkal, ha hosszú távon gondolkodsz a sportfogadásban, illetve akkor is, ha nem szeretnéd jó eséllyel elveszíteni az összes pénzedet. Javaslom, hogy legalább az alábbiaknak nézz utána:

  • sportfogadási alapfogalmak
  • sportfogadás menete
  • fogadási típusok (standard és kombi fogadáson belül altípusok)
  • fogadószelvényes helyi és online fogadás közötti különbségek
  • fogadóirodák
  • alap fogadási stratégiák
  • pénzmenedzsment

Határozd meg a büdzsét és használj fogadási limitet!

Mielőtt elkezdenél fogadni, határozd meg, hogy mi az a pénzösszeg, amit fogadásra szánsz és ezt az összeget ne lépd túl. Használj fogadási limitet: egy tét értéke ne haladja meg a büdzséd 1-5%-át.

Fogadj megfontoltan!

Válogass az egyes sportesemények közül ésszerűen. Ha túl sok sporteseményre fogadsz, az ugyanolyan veszélyes lehet, mintha nagy téttel játszanál. Fókuszálj a biztosabbnak tűnő sporteseményekre! Célszerű egy vagy két sportágat kiválasztani, amiben a leginkább otthon vagy és fogadj ezen sportágak eseményeire. A fogadások megtételénél légy megfontolt: a megérzésed mellett nézd át a korábbi statisztikákat, valamint tekintsd át az online elérhető esélylatolgatásokat is (itt az oldalon is számos tippet találhatsz majd). Ezek mind segítségedre lehetnek a döntésnél.

Lényeges még, hogy egy szelvényen ne fogadj túl sok eseményre, mert minél több eseményt kombinálsz, annál inkább csökkennek a nyerési esélyeid.

Fogadj online!

Online fogadni jóval egyszerűbb és kényelmesebb, mint hagyományos módon a lottózókban. Mindemellett sokkal több fogadási lehetőség közül választhatsz online. Az online fogadás előnye továbbá, hogy a sportesemény alatt is lehet fogadni.

Nézz utána milyen fogadási stratégiák léteznek és próbáld őket alkalmazni!

Egy jó sportfogadási stratégia sokat segíthet abban, hogy sikeres sportfogadóvá válj. Nézz tehát utána milyen stratégiák léteznek és válassz közülük. Ne csüggedj azonban, ha valamelyik nem válik be! Addig keresgélj és teszteld az egyes stratégiákat a fogadásaid során, amíg meg nem találod azt, amelyik a legjobban passzol a te gondolkodásmódodhoz és céljaidhoz. De akár kombinálhatod is az egyes módszereket, hogy megalkosd a saját, jól működő stratégiádat, amivel fogadásaid hosszú távon nyereséget termelhetnek.