Bár általában az interneten csak a sikertörténetekkel találkozunk (lefényképezett szelvények és posztok nagy tarolásokról stb.), azért tisztában kell lennie vele, hogy a fogadók túlnyomó része rövidtávú sikerek után végül mindig negatív mérlegbe fordul és csak egy rendkívül szűk réteg képes sportfogadásból komolyabb bevételt fenntartani hosszú időszakon keresztül. A következőkben néhány olyan hibát fogunk megnézni, amit a fogadók minimum 95%-a elkövet (egyet is vagy többet is egyszerre) és amelyek ahhoz vezetnek, hogy a legvégén megint negatív lesz a mérleg Mindegy, hogy Tippmix vagy online fogadás, nézzünk tehát néhány gyakori hibát:

1) Rossz fogadási stratégiák alkalmazása: ide tartozik az, amikor valaki a költségvetésének túl nagy részét helyezi fel egyetlen mérkőzésre, de az is, amikor valaki egy előző sikeren felbuzdulva vagy egy veszteségen feldühödve duplázza megszokott téteit. Szintén nem túl jó ómen, ha össze-vissza fogadunk, azaz egyik meccsre 500 forintot, egy másikra pedig ezret teszünk fel – persze mindig lesznek vitatkozók és kivételek, de hosszútávon ezek nem jó stratégiák.

2) Az előzetes ismeretek, aktuális információk hiánya: azokat az eseteket szinte nem is érdemes megemlíteni, amikor az adott fogadó még csak az érintett sportág alapjaival sincs tisztában és pár mérkőzés megtekintése valamint egy tabella átböngészése után fogad amerikai focira vagy baseballra – hiszen ez egyértelmű út a kudarc felé. Viszont a csapatok erősségének és szezonjának ismerete még szintén nem elég segítség, hiszen statisztikákat, sérüléseket, edzővel szembeni ellenérzéseket stb. szintén célszerű ismerni, ha hosszútávon nyereségesek akarunk maradni.

Tippmix

3) Túl sok, túl népszerű meccsre fogadni: ne legyen kétségünk, amikor sportfogadást játszunk, akkor a fogadási irodák és végeredményben a többi fogadó ellen játszunk és elég egyértelmű, hogy egy népszerű meccsre a fogadási irodák is jobban odafigyelnek és jóval több fogadó is próbálkozni fog, ezért célszerű (fogadók körében) kevésbé kedvelt sportágakra (ilyen például a baseball) vagy éppen alacsonyabb ligákra is fogadni.

4) Türelmetlenség, fegyelmezetlenség, inkonzisztencia: minden fogadónak tisztában kell lennie vele, hogy vannak jó idők és rossz idők is, a különféle stratégiák ész nélküli váltogatása, a tétek váltogatása, növelése nem igazán segíti a hosszútávú sikerességet. Szintén ebbe a kategóriába tartozó hiba, amikor egy fogadó csapatszimpátia vagy megérzés alapján játszik, tehát nem veszi figyelembe a 2) pontban már felsorolt tapasztalatokat, elemzéseket, statisztikákat.

5) Nem használsz kalkulátort. Események kombinálása közben (Tippmixnél) nagyon fontos tudni, hogy milyen nyereménnyel számolhatunk, minden a számokról szól. Készítettünk egy jó kalkulátort, mellyel kit tudod számolni mennyit nyersz, ha minden esemény bejön és mennyit ha csak 3/4 stb.

Persze nem csak ennyi jótanács van és jóval több hibát el lehet követni, de a fő, hogy tartsunk ki egy stratégia mellett, legyünk elemzőek, türelmesek és kitartóak. Iratkozz fel a profit sportfogadási tippekre és kezdj el nyerni!