Bár már volt szó az oldalon a szögletfogadásról, egy újabb cikkben fogjuk tovább taglalni a lehetőségeket, ugyanis ez a kevésbé ismert és nem túlságosan népszerű fogadási lehetőség az egyszerűbb fogadási formákhoz képest a tapasztalatok szerint nagyobb esélyt kínál a győzelemre, mintha szimplán csak egy végső győztesre fogadnánk. Amúgy is, ha labdarúgásra fogadunk, nagyobb lehetőségeink vannak, ha specializálódunk, tehát nem szimplán kimenetelre fogadunk, hanem félidőkre, első gólra és például szögletekre.

Alapesetben arra fogadunk, hogy melyik csapatnak lesz több szöglete a mérkőzésen és ha megnézzük akár az Unibeten, akár máshol a kínált szorzókat, akkor azt vehetjük észre, hogy a több szögletre az esetek nagy részében a fogadóirodák több pénzt kínálnak, mint magára arra, hogy az adott csapat nyeri meg a mérkőzést. Ez főleg akkor igaz, ha egy tabella szerint gyengébb, ám hazai pályán mindig erős csapat fogad egy másikat vagy ha egy jelentősen gyengébb csapat játszik egy erősebbel, hiszen ez esetben az erősebb találata(i) után a másik gárdának már ki kell nyílnia és rohamoznia kell. A tippmix nyeremény kalkulátorral könnyen kiszámítható, hogy mennyi a várható nyeremény szögletfogadásnál is.

Szintén jó irány, ha a szögletrúgások számában próbálunk gondolkodni, itt is fennállnak az előbb már említett esélyek, egy gyengébb és erősebb csapat csatájában elég valószínű, hogy jópár szögletet sikerül összehoznia a csapatoknak, főleg akkor, ha mondjuk a gyengébb alakulat a meccs végéig sikerrel tart egy számára kedvező eredményt.

Az élő fogadás varázsa

És itt jön képbe többek között az élő fogadás is, hiszen ahogy korábban már volt szó róla, a 80. perc környékén érdemes beszállni szögletekre fogadni, hiszen a csapatok és az eredmény ismeretében elég jól becsülhető, hogy lesz-e még egy-két szöglet vagy sem és ekkor már igazán jó szorzókat találhatunk ebben a kategóriában. Ráadásul ezt a fogadási formát már szintén jópár típusban megtalálhatjuk – így van már ázsiai hendikepes szögletfogadás, fogadhatunk arra, hogy kevesebb vagy több szöglet lesz, melyik csapatnak lesz több sarokrúgása vagy melyik félidőben van több vagy valamelyik csapat elér-e egy bizonyos szögletszámot. És a tapasztaltak szerint ezt tényleg élőben a legjobb játszani, hiszen ott akár másodpercek alatt, akár a 85. perc után is jöhet 1-2 szöglet. Úgyhogy legyünk bátrak, rántsunk elő néhány szögletstatisztikát (évekre visszamenőleg találhatunk csapatokról ilyen elemzéseket) és nézzük meg néhány meccset ilyen szemmel is, érdemes, teljesen más fogadási lehetőségek fognak megnyílni előttünk.